Kapcsolat

Cím:
1027 Budapest, Frankel Leó utca 9. Mfsz. 28.
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 8.00-20.00
Telefon:
(1) 336-0336
Fax:
(1) 336-0335
E-mail cím:
sulypont@sulypont.hu

Facebook Rajongói oldalunk
Google+ oldalunk
Főoldal Híreink

Porckorongsérv, porckorongmeszesedés, tények- tévhitek

PorckorongsérvA mai modern gerincgyógyászatban csak akkor operálnak, amikor konzervatív módszerekkel már nem érhető el eredmény. Természetesen a gerincsebész feladata ezt eldönteni a CT vagy MR alapján, hiszen akadnak olyan esetek is, amikor csak a műtét jelent megoldást. Az új lézeres technológiák alkalmazásával és szakszerű utókezeléssel a műtéti szövődmények csökkenthetőek.

Téves információ azonban az, hogy akinél porckorongsérv alakult ki, azt előbb, vagy utóbb megoperálják. Sajnos az ettől való félelem miatt egyesek nem keresik fel időben orvosukat, pedig a korai diagnózis a gyógyulás szempontjából kiemelt fontosságú! A porckorongsérv konzervatív úton történő kezelési módszere a McKenzie terápia, egy speciális, személyre szabott gyógytornakezelés, aminek a lényege abban rejlik, hogy a nyomás alatt lévő ideggyököt felszabadítjuk, illetve a porckorongot visszapréseljük a helyére.

Porckorongsérv, Mckenzie terápia

 

Elülső fűrészizom (m. serratus anterior) működése

m. serratus anteriorA fésülködés egy olyan tevékenység, amit naponta többször megismétlünk.
Kérdés, hogy tudjuk-e, hogy melyik izom dolgozik ilyenkor?

Elülső fűrészizom (m. serratus anterior) – a mellkas oldalán futó izom,
amely a lapockaközelítő rombuszizmoknak (m. romboideus minor et major) az antagonistája (ellenható izom).

Az említett izmok egyensúlya a testtartás szempontjából igen fontos.

További információ: elülső fűrészizom

 

Vénás torna, visszér torna

ll_Martin-Timea_Foot_Circles_xxsA melegebb évszak nem kedvez a visszérbetegségben szenvedőknek, hiszen ilyenkor az erek kitágulnak, fokozódik a pangás az erekben, még jobban romlik a keringés. A keringésjavító értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Ismerkedjünk meg néhány, a vénás visszafolyást serkentő, nagyon egyszerű, mindenki által könnyen kivitelezhető gyakorlattal.

 

Vénás torna, visszér torna

Vénás tornaA melegebb évszak nem kedvez a visszérbetegségben szenvedőknek, hiszen ilyenkor az erek kitágulnak, növekszik a pangás az erekben, még inkább romlik a keringés. A keringésjavító értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Ismerkedjünk meg néhány, a vénás visszafolyást serkentő, nagyon egyszerű, mindenki által könnyen kivitelezhető gyakorlattal.

Vénás, visszér gyógytorna

 
További cikkeink...