Kapcsolat

Cím:
1027 Budapest, Frankel Leó utca 9. Mfsz. 28.
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 8.00-20.00
Telefon:
(1) 336-0336
Fax:
(1) 336-0335
E-mail cím:
sulypont@sulypont.hu

Facebook Rajongói oldalunk
Google+ oldalunk
Főoldal Híreink

Elülső fűrészizom (m. serratus anterior) működése

m. serratus anteriorA fésülködés egy olyan tevékenység, amit naponta többször megismétlünk.
Kérdés, hogy tudjuk-e, hogy melyik izom dolgozik ilyenkor?

Elülső fűrészizom (m. serratus anterior) – a mellkas oldalán futó izom,
amely a lapockaközelítő rombuszizmoknak (m. romboideus minor et major) az antagonistája (ellenható izom).

Az említett izmok egyensúlya a testtartás szempontjából igen fontos.

További információ: elülső fűrészizom

 

Vénás torna, visszér torna

ll_Martin-Timea_Foot_Circles_xxsA melegebb évszak nem kedvez a visszérbetegségben szenvedőknek, hiszen ilyenkor az erek kitágulnak, fokozódik a pangás az erekben, még jobban romlik a keringés. A keringésjavító értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Ismerkedjünk meg néhány, a vénás visszafolyást serkentő, nagyon egyszerű, mindenki által könnyen kivitelezhető gyakorlattal.

 

Vénás torna, visszér torna

Vénás tornaA melegebb évszak nem kedvez a visszérbetegségben szenvedőknek, hiszen ilyenkor az erek kitágulnak, növekszik a pangás az erekben, még inkább romlik a keringés. A keringésjavító értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Ismerkedjünk meg néhány, a vénás visszafolyást serkentő, nagyon egyszerű, mindenki által könnyen kivitelezhető gyakorlattal.

Vénás, visszér gyógytorna

 

Trombózis, mélyvénás trombózis

1311605672mp1LvrA mélyvénás trombózis megfelelő kezelés hatására megszűnik, de veszélyes szövődményeket, tüdőembóliát is okozhat, ha nem vesszük komolyan. A trombózis a mélyvénák megbetegedése, ilyenkor kóros véralvadék csomó alakul ki az érben (többnyire az alsó végtagon) ami az érfal lumenét szűkíti és az érintett érszakasz részleges, vagy teljes elzáródását okozza. A vérrög leszakadásával tüdőembólia alakulhat ki, amely életveszélyes helyzetet, halált eredményez. Trombózist okozhat az érfal gyulladása is. A mélyvénás trombózist nem szabad összetéveszteni a tromboflebitisnek nevezett vénafalgyulladással!

A mélyvénás trombózis rizikófaktorait ismerve, a megelőzésre érdemes koncentrálni!

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

 
További cikkeink...