Kapcsolat

Cím:
1027 Budapest, Frankel Leó utca 9. Mfsz. 28.
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 8.00-20.00
Telefon:
(1) 336-0336
Fax:
(1) 336-0335
E-mail cím:
sulypont@sulypont.hu

Facebook Rajongói oldalunk
Google+ oldalunk
Főoldal Híreink

Vénás torna, visszér torna

Vénás tornaA melegebb évszak nem kedvez a visszérbetegségben szenvedőknek, hiszen ilyenkor az erek kitágulnak, növekszik a pangás az erekben, még inkább romlik a keringés. A keringésjavító értorna a visszérkezelések alapját, illetve az egyik legfontosabb gyógymódját képezi, hiszen az izompumpa a gravitáció kikapcsolásával a vénák kiürülését, a jobb keringést teszi lehetővé.

Ismerkedjünk meg néhány, a vénás visszafolyást serkentő, nagyon egyszerű, mindenki által könnyen kivitelezhető gyakorlattal.

Vénás, visszér gyógytorna

 

Trombózis, mélyvénás trombózis

1311605672mp1LvrA mélyvénás trombózis megfelelő kezelés hatására megszűnik, de veszélyes szövődményeket, tüdőembóliát is okozhat, ha nem vesszük komolyan. A trombózis a mélyvénák megbetegedése, ilyenkor kóros véralvadék csomó alakul ki az érben (többnyire az alsó végtagon) ami az érfal lumenét szűkíti és az érintett érszakasz részleges, vagy teljes elzáródását okozza. A vérrög leszakadásával tüdőembólia alakulhat ki, amely életveszélyes helyzetet, halált eredményez. Trombózist okozhat az érfal gyulladása is. A mélyvénás trombózist nem szabad összetéveszteni a tromboflebitisnek nevezett vénafalgyulladással!

A mélyvénás trombózis rizikófaktorait ismerve, a megelőzésre érdemes koncentrálni!

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide!

 

Visszérbetegség, megelőzés, értorna

Visszeres lábA visszeresség manapság sajnos népbetegségnek minősíthető és nem csak az esztétikai vonatkozása, hanem a súlyos szövődmények kialakulása miatt is fontos kellő figyelmet fordítani rá. A közhiedelemmel ellentétben nem csak az időskorban és nem csak a nőket érinti, hanem a fiatal korosztályt és a férfiakat is. Az ember gyűjtőeres (vénás) rendszerét amely az elhasznált vért szállítja a szív felé, felületesen, valamint mélyen futó vénák képezik. A felületes vénák a bőr alatti szövetben haladnak és a mély gyűjtőeres rendszerbe futnak be. A mélyvénák pedig mélyebben, az izmok között haladnak. A vénák üregében billentyűrendszer van amely a vér áramlásának szabályozásáért felelős. A felületesen haladó vénák hajlamosabbak a tágulásra.

Részletesebben a visszérbetegségek gyógytornás megelőzéséről

 

Gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitek

Fájó gerincBár a gerincbetegségek prevenciója egyre nagyobb hangsúlyt kap, a hatékony megelőzés érdekében célszerű eloszlatni néhány közkeletű, a gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitet:
- A helytelen testtartás sokaknak csupán esztétikai problémát jelent, pedig hosszútávon a gerinc degeneratív elváltozásaihoz is vezethet. A gerincfájdalmak jelentős része nem a gerinc kóros szerkezetből, hanem annak rossz használatából adódik.

- A gerincfájdalommal küszködő páciensek nagy része a tüneti kezeléseket részesíti előnyben az oki terápiát pedig hajlamosak elhanyagolni. A tüneti kezelések a komplex konzervatív kezelés részeként a fájdalmat csökkentik, illetve az életminőséget javítják, de a probléma okát nem szüntetik meg. Fotó:sxc.hu

Tudjon meg többet a gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitekről

 
További cikkeink...