Kiss Ildikó gyógytornászKiss Ildikó gyógytornász vagyok, 2009 óta a Súlypont Ízületklinika csapatának tagja.
Gyermekkorom óta különösen érdeklődöm a biológia, ezen belül főleg az anatómia iránt. Mindig egészségügyi pályára készültem. Középiskolai tanulmányaimat a Nagy László Gimnázium kiemelt biológia és latin tagozatán végeztem.
Gyógytornász-fizioterapeuta diplomámat 2009-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, Budapesten. Már a kórházi gyakorlatok során rájöttem, hogy idős betegekkel, várandós anyukákkal, sportolókkal illetve gyerekekkel különösen szeretek foglalkozni.
2010-ben elvégeztem a Modern 3D Scoliosis terápiát Schroth szerint, mely módszerrel főleg gerincferdüléses gyerekeket kezelek. Szintén 2010-ben részt vettem a Nemzetközi McKenzie Intézet „Mechanikai diagnózis és terápia a lumbális gerincen”- című továbbképzésén. 2015-ben Kinesiotape-Proprioceptív Phisiotape ragasztási technikákat tanultam egy posztgraduális képzésen.
Úgy vélem a személyre szabott mozgásprogram rendszeres elvégzésébe fektetett idő és energia minden korosztálynak sokszorosan megtérül. „Mozgás egyenlő élet”.