Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Sportsérülések

Sokan mondják: „én sportolok, mindent megteszek az egészségem érdekében, ami tőlem telik „. A különböző divatos mozgásformák hatékonyak is lehetnek, de olykor árthatnak is, ha az izmaink asszimetrikusak, ízületeinket nem megfelelő módon terheljük.

A mozgatórendszer teherbíró-képessége döntően befolyásolja a sportolók karrierjét.

Az ízületek rendeltetésszerű használata a sportolás alapfeltétele!

A legkissebb statikai eltéréseket is érdemes korrigálni, mert a  hosszútávú rossz terhelés egyre jobban kimeríti a szervezetet, fájdalmat okozhat az izmokban és elkoptathatja az ízületeket.  A megoldás, a mozgásszervrendszer megfelelő tehermentesítése személyre szabott gyógytornával.

Amire érdemes odafigyelni:

  • A jó statika fokozza a teljesítményt
  • Az alkati adottságokat figyelmen kívül hagyó, szakszerűtlen sportolás viszont ízületi kopáshoz vezethet
  • A hosszútávú féloldalas megterhelést kompenzálni kell
  • A kötött izomzat sérülékeny, megfelelő speciális nyújtásra mindig szükség van, pl. nagyon hatékony a gyógytornászok által használt PNF technika
  • Szakszerű bemelegítésre mindig szükség van az izmok, ízületek védelmében
  • Gyerek korban, serdülő korban tilos a súlyzós edzés, mert nem csak a gerincet károsítja, hanem a csontok hossznövekedésére is hatással van. stb.

Vannak-e testedzési nehézségei? Kiváncsi-e arra, hogy ízületeit rendeltetésszerűen terheli ? Izmai milyen állapotban vannak? Milyen a testtartása? Jó helyen van-e a súlypontja?

Jöjjön el díjmentes állapotfelmérésünkre, ahol szakképzett gyógytornászaink, gyógytestnevelő tanáraink segítenek önnek megoldani a problémáját.