Orbán AnnaSzerencsésnek mondhatom magam, hogy a gyógytornász szakmával egyben megtaláltam a hivatásomat is. Nagyon szeretek gyógytornászként dolgozni, motivál, hogy a mozgás által segíteni tudok az embereken.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként. Ausztriában szereztem tapasztalatot egy mozgásszervi ambulancián, valamint neurológián.

Itt a Súlypontban különböző mozgásszervi betegségekkel foglalkozom. Sokan érkeznek hozzám nyak- illetve derék panaszokkal melynek sikeresebb gyógyítása érdekében elvégeztem a McKenzie A és B tanfolyamot, melyeket előszeretettel alkalmazok óráimon. A gerincferdüléssel rendelkező pácienseimen a Schroth Terápiát alkalmazom. Kinesio Tape tanfolyamot is végeztem, melyet szükség esetén kiegészítő terápiaként szintén hasznosítani tudok. Igyekszem minden korosztálynak a számukra megfelelő tornát összeállítani. Fontosnak tartom, hogy értsék a pácienseim, hogy mit miért csinálunk, és élvezni tudják a tornát, hiszen ezáltal lesznek ők is aktív résztvevői a saját gyógyulásuknak.