Mi az ízületstatika?

ÍzületstatikaA Súlypont Ízületklinikán alkalmazott, EREDETI ízületstatikai gyógytorna, vagy statikai fitness program, az egyik leghatékonyabb személyre szabott tartásjavító és tartásmegőrző program.
Egy, a NASA által végzett kutatás során a testtartásért felelős izmok működését vizsgálták a súlytalanság állapotában. Arra keresték a választ, hogyan lehet edzeni a testtartási izmokat a test szimmetriájának és helyes vonalbeállításának érdekében. A módszer amit erre kidolgoztak, az Súlypont Ízületklinikán egyedülállóan alkalmazott ízületstatikai testtartás-helyreállítás.

IzületstatikaIzületstatika

Az ízületstatika nem csupán nyújtja és erősíti az izmokat, hanem valójában átképzi a testtartásnak mind a „hardware”-ét (a fő izomcsoportokat), mind a „software”-ét (az agynak a testtartás koordinálásáért felelős alközpontjaiban található programot). Tehát, ez a valódi, hosszútávú megoldás az izom- és csontrendszer helyes strukturális elrendezésének és szimmetriájának (vagyis a helyes testtartásnak) helyreállítására.

Az eredmények pedig? Már pár alkalom után érezhetőek! A helyes testtartásunk révén, esztétikailag jó benyomást keltünk, enyhülnek, illetve megszűnnek a fájdalmaink, energikusabbak, frissebbek leszünk, teljesítményünk fokozódik.

Gyógytornáról bővebb információt a itt talál.