Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Blog

Lúdtalp – legújabb kezelési módszerei

A pes planus/pes planovalgus, magyarul lúdtalp, a leggyakoribb statikai eredetű lábbetegség, amikor a láb boltozatos rendszere lesüllyed. Ez könnyen megfigyelhető, ilyenkor a láb középső íve közelebb kerül (a szokásosnál) a talajhoz, vagy érintkezik a talajjal.

Tovább olvasom

A nők derékfájásának leggyakoribb okai

Számos olyan derékfájáshoz kapcsolódó betegség létezik, amelyekre a nők (anatómiai- és hormonális szempontok miatt) hajlamosabbak mint a férfiak. Továbbá kutatások igazolják, hogy nők derékfájása idővel gyakrabban válik krónikussá mint a férfiaké.

Tovább olvasom

Hamstring izmok rehabilitációja

A combhajlító azaz a hamstring izmok a leggyakoribb akut mozgásszervi sérülések közé tartoznak. A futballisták, az atléták, különösen a sprintelők hajlamosak az ilyen sérülésekre.

Tovább olvasom

SPORTSÉRÜLÉSEK, TRAUMÁK KEZELÉSE LÁGYLÉZERREL

A sportsérülések, traumák ellátásában a lágylézer (softlézer) sajátos helyet foglal el, mivel a gyógyulási folyamatokat gyorsítani képes. Szinte azonnali fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van. A sportolók gyógyításában ezt a hatást használjuk ki a leggyakrabban.

Tovább olvasom

Nyaki porckorongsérv tünetei

A nyaki porckorongsérv jellegzetes tünetei: C1 radicularis szindróma esetén, fejtetőre sugárzó fájdalom. C2-ben, állkapocsba sugárzó fájdalom. C3-4-ben, nyaki fájdalom a legjellemzőbb.

Tovább olvasom

Vashiány okai, tünetei, étrendje

A vas, egy fontos ásványi anyag (esszenciális mikroelem), amelyet azért kell rendszeresen pótolni különböző élelmiszerekkel, mivel a szervezetünk nem képes önmagában előállítani. A vas felszívódását nagymértékben elősegíti, a megfelelő C-vitamin bevitel, a gyümölcsökben található fruktóz, illetve a halakban és húsokban található fehérje.

Tovább olvasom

Díjmentes állapotfelmérés

1027 Budapest, Frankel Leó út 9.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK