Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Jakab Ádám

Jakab Ádám Gyógytornász – fizioterapeuta
Jakab Ádám Gyógytornász – fizioterapeuta

Jakab Ádám vagyok, 2013-ban szereztem gyógytornász-fizioterapeuta BSc diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. A főiskolai évek alatt, majd diploma megszerzését követően is fontosnak tartottam, hogy minél szélesebb körű gyakorlati tapasztalatot szerezzek az elméleti tudás mellé, így már másodévesként önkéntes gyakorlaton vettem részt egy vegyes profilú mozgásszervi rehabilitációs osztályon, ahol ortopédiai, reumatológiai, neurológiai betegségek utáni rehabilitációban szereztem tapasztalatot. Ennek megfelelően első munkahelyem is egy mozgásszervi rehabilitációs osztály volt, a Szent Rókus Kórházban. A mozgásszervi betegséggel küzdő betegek kezelése közben az első időkben azt éreztem, hogy néhány esetben valami hiányzik, nem tudtam a betegek gyógyulásában igazi áttörést elérni, így 2014-ben belekezdtem manuálterápiás tanulmányaimba, majd a Semmelweis Egyetemen akkreditált manuálterapeuta végzettséget szerezem.

A klinikai tapasztalatom további gyarapítása érdekében a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán dolgoztam, ahol szívtranszplantáció utáni, mechanikus keringéstámogató eszközök beültetése utáni, illetve szív- és érműtétek, valamint kardiológiai betegségeket követő közvetlen posztoperatív, illetve rehabilitációs tevékenységet végeztem.

Mivel gyógytornászként folyamatos tudás átadása, jelenleg a Semmelweis Egyetemen óraadó egyetemi oktató vagyok.

Kezeléseim során nagyon fontosnak tartom a betegek oktatását, hogy megértsék mi miatt alakult ki a problémájuk, így a helyes testtudat és mozgásminták elsajátításával hosszú távon fent tudják tartani a fájdalommentes életet.

Címkék: Fizioterápia | Manuálterapeuta | Manuálterápia