A rehabilitáció – olyan gyógyítási folyamat, amelynek célja az egészség helyreállítása, olyan mértékben ahogy azt az elszenvedett betegség, illetve maradványa lehetővé teszi.

Súlypont ízületklinikán, szakképzett gyógytornászaink a rehabilitációs tevékenységet orvosi diagnózis alapján végzik. A rehabilitációs kezelések egyénre szabottak, figyelembe véve a páciensek diagnózisát, aktuális állapotát, korát, nemét, súlyát, belgyógyászati állapotát, ízületstatikai eltéréseit, izomtónusát, flexibilitását, stb.

Rehabilitációs gyakorlatSajnos, sok ember csak a rehabilitációs kezelések során veszi észre, hogy életminősége milyen nagy mértékben csökkent. Minden törés, trauma, baleset, műtét, kopás előtti (praeartrosis) stádiumnak minősül, tehát a rehabilitációra miden esetben szükség van! Bármilyen brilliás műtétet, rehabilitációnak kell követni! Egyszerű törés utáni gipszlevételt követően is szükséges a rehabilitáció, speciális gyógytorna, ahhoz, hogy az ízületi mozgás, funkció, illetve az izomműködés tökéletes legyen.