Mi is az a Terrier-féle lágyrész- és ízületi mobilizációs technika?

A technikát dr. J. C. Terrier (1918-1992) ortopéd – reumatológus szakorvos fejlesztette ki. A módszer egy olyan manuális kezelési forma, amely együttesen alkalmazza a masszázs, illetve a passzív ízületi mobilizáció elemeit, az adott ízület nyugalmi helyzetében. A terápia részeit manővereknek nevezte el és kidolgozta őket az egyes testtájaknak megfelelően.

A kezelés menete

terrier technikaA kezelést megelőzi egy alapos anamnézis felvétel, illetve egy részletes betegvizsgálat. Miután a páciens szabaddá tette az adott testtájat, a gyógytornász elvégzi az adott testtáj manővereit. A kezelés során a terapeuta óvatos masszírozó, nyújtó, valamint mobilizációs fogásokat alkalmaz az adott ízület állapotának megfelelően.

A kezelés célja

A technika elsődleges célja az izomtónus normalizálása, lazítása, ezáltal a fájdalom csillapítása, valamint a mozgástartomány növelése.

Milyen esetekben ajánljuk?

  • különböző ízületi fájdalmaknál (nyak, hát, derék, váll,csípő)
  • ízületi kopásoknál
  • izomtónus zavaroknál
  • reumás betegségeknél
  • sérülések után (a gyorsabb rehabilitáció, illetve a mozgástartomány mihamarabbi visszaszerzése érdekében)
  • műtétek után

Ezt a fajta terápiát akut gyulladás, ízületi instabilitás, rosszindulatú daganatok, helyi keringési zavarok (fekély, haematoma, thrombosis), akut trauma után, vagy bőrsérülés esetén nem alkalmazzuk.

Amennyiben a fent leírtak felkeltették érdeklődést, keressen bizalommal!

Díjmentes állapotfelmérés

1027 Budapest, Frankel Leó út 9.