“NEHEZEBB REGENERÁLÓDNI,
MINT KEZDETTŐL DOLGOZNI
A TEST EGÉSZSÉGES ÉS
HARMONIKUS FELÉPÍTÉSÉBEN”
Madzsarné Jászi Alice (1877-1935)

Székely Réka gyógytornászSzékely Réka magyar-kanadai állampolgár vagyok, és a két országban szerzett szakmai tapasztalatom alapján a testi-lelki egyensúly alapját képező mozgás mellett köteleztem el magam egy életre.
Sportos múltammal és 25 éves gyógytornász tevékenységemmel, a torna illetve a gyógytorna egészségmegőrző, betegség megelőző és gyógyító hatását szeretném közvetíteni, hangsúlyozni minden korosztálynak.
Gyerekkoromban élsportoló voltam, és mivel orvos családból származom, a kettőt ötvöztem.
1985-ben gyógytornász diplomát szereztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Gyógytornász Szakán, ezt kiegészítettem gyógytestnevelő tanári egyetemi végzettséggel, amit kitüntetéses oklevéllel szereztem a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Karán.
Szakmai tapasztalatomat részben az ORFI- ban, részben Torontóban (10 év) és nem utolsó sorban a Súlypont Ízületklinikán szereztem.
25 éve, az akut és krónikus mozgásszervi problémák, gerinc és ízületi betegségek gyógyításával foglalkozom. Külföldi tanulmányaim és munkám során igen nagy tapasztalatot szereztem a megelőzés (prevenció) terén. Sajnos Magyarországon ez a szemlélet még gyerekcipőben jár, itt leginkább a tüneti kezelésekben, a fájdalomcsillapításban látunk nagyobb fantáziát. A tüneti-, kiegészítő megoldások is a komplex konzervatív kezelés részeként jó hatásúak lehetnek, de nem szabad csak ebben látni a megoldást.
A gyógyításban az igazi cél: a betegség korai felismerése, utána pedig a betegség okát megoldó, személyre szabott, speciális kezelés.
Dr. Skokan Martin amerikai születésű fizioterápiás orvos, biológus által 1998-ban alapított Súlypont Ízületklinikán, prevenciós szemléletű, új modern kezelési módszerekkel, technikákkal, természetes helyreállító jellegű gyógymódokat, alkalmazunk a mozgásszervi betegségek megelőzésére, a gerinc- és ízületi betegségek gyógyítására.
A gyerekek egészséges testi-lelki fejlődése érdekében rendkívül fontos, az esetleges veleszületett vagy szerzett betegségek korai felismerése, megelőzése illetve gyógyítása gyógytestnevelés órán, illetve gyógytornán.
A gyógytorna és a gyógytestnevelés is mozgással gyógyít. Mi a különbség a kettő között?
A gyógytorna az egészségügyi szervek gyógyító tevékenységi körébe tartózik, és gyógytornászi diplomához kötött, a gyógytestnevelés pedig pedagógiai tevékenység és tanári diplomához kötött.

Jelenlegi tevékenységeim:

Súlypont Ízületklinika szakmai vezetője
Magyar Gyógytornászok Társaságának vezetőségi tagja
Csont és Ízület Évtizede (2010-2020) kurátora
Regisztrált Betegjogi Képviselő
Otago tréner