Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Maitland féle manuálterápia

Egy komplex nemzetközileg elismert vizsgálati és kezelési koncepció, amely Geogffrey Douglas Maitland (1924-2010) nevéhez fűződik. A Maitland módszer az izom-, ideg és csontrendszeri problémákkal foglalkozó speciális szakterület.

A kezelést egy szakszerű vizsgálat előzi, amely alapján különbséget lehet tenni, ok és okozat között. Ennek eredményeként minden kezelés személyre szabottan történik a megfelelő ízület speciális mobilizálásával, izmok nyújtásával, erősítésével vagy a problémát okozó ideg kezelésével.

A precíz diagnózist követően a probléma okát szüntetjük meg, nem pedig csak a tüneteket. A hosszútávú tünetmentesség lényege, hogy a szakképzett gyógytornász által végzett manuális tevékenység után speciális gyakorlatokat tanítunk be a páciensnek, amelyek révén rögzíteni tudjuk a helyrehozott állapotot.

A kezelés 50 perc, ami tartalmazza a manuális terápiát, a személyre szabott torna betanítását, és házi-feladat füzet megbeszélését. A páciensek 2- 3 hetente vagy havonta szoktak jönni. Természetesen a programot a diagnózisnak, az aktuális állapotnak illetve az igényeknek megfelelően változtatjuk.

Díjmentes állapotfelmérés

1027 Budapest, Frankel Leó út 9.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK