Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Súlypont Ízületklinika

Tudományos és üzleti háttér

A Súlypont Ízületklinika olyan terápiás módszerekre specializálódott, amelyek az akut és krónikus ízületi bántalmak és gerinc betegségek okainak megszüntetésére irányulnak.

A Súlypont Ízületklinika nem tüneti kezeléseket kínál, melyek csupán a tünetek csökkentésére irányulnak és rövidtávú javulást hoznak, hanem olyan gyógymódokat, amelyek a gerinc és ízületi betegségek okát szüntetik meg. Egyetemet, főiskolát végzett szakembereink, gyógytornászaink , gyógytestnevelő tanáraink eredményorientált módszerekkel dolgoznak, a legújabb kezelési technikákat alkalmazzák és arra kötelezték el magukat, hogy segítsenek pácienseinknek a tartós ízületi egészség és stabilitás elérésében.

Eddig több ezer embert segítettünk sikeresen abban, hogy megszabaduljon a kínzó fájdalomtól, és újra élvezhesse a mozgás örömét.

Tudományos háttér

Tudományos háttérAz űrkutatás területén végzett sikeres tevékenységének folytatásaként a NASA és a vele együttműködő, űrkutatással foglalkozó központok kiterjedt, intenzív vizsgálatokat folytatnak a hosszútávú űrbeli tartózkodással kapcsolatban. Ez a téma ugyanakkor igen komoly egészségügyi problémákat vet fel, hiszen az asztronautáknak mind hosszabb és hosszabb időt kell eltölteniük a súlytalanság állapotában. A legfontosabb élettani elv, miszerint „ha nem használod, elveszíted” ugyanúgy érvényes az űrben, mint a Földön. A kutatások ugyanis kimutatták, hogy a súlytalanság állapotában a testtartási izmok tónusa tíznaponta mintegy 50%-kal, a csonttömeg pedig harmincnaponta 1%-kal csökken (csontritkulás) míg végül – amennyiben a súlytalanság állapota továbbra is fennáll – erő és működőképesség szempontjából a lehető legalacsonyabb szintre áll be. A kutatások arra irányultak, hogyan őrizhető meg a testtartási izmok maximális tónusa és a normális csonttömeg, illetve csontsűrűség a hosszú ideig fennálló statikus testhelyzetek ellenére.

E kutatásoknak az eredményei nem pusztán az űrkutatás szempontjából jelentősek, hanem a krónikus csont- és izomrendszeri bántalmak elleni küzdelem komoly eszközét jelenthetik itt a Földön is. A csúcstechnológiájú eszközökkel felszerelt, de igen kevés mozgást igénylő munkahelyek térhódításával az emberek többsége szinte egyfajta „űrkabinban” találja magát. Egy átlagos dolgozó ember kb. napi 12 órát, tölt ülő testhelyzetben, ami rendkívüli módon terheli a gerincet. A különböző tevékenységek során felvett testhelyzetek túlnyomó többsége pedig aszimmetrikus, ezáltal a mozgások eltérő mértékben és módon veszik igénybe a test jobb és bal oldalának, illetve elülső és hátsó részének izomzatát. Ennek eredményeképpen számtalan típusú testtartási rendellenesség jön létre. Mindez a mozgásszervi problémák széleskörű, szinte „járványszerű” terjedéséhez vezet, amelyek a szó szoros értelmében „őrlik, koptatják” a testet, a végén szinte megnyomorítva bennünket.

Az előbb felsoroltak kivédésére mi a Súlypont Ízületklinikán elhatároztuk, hogy a világ vezető laboratóriumainak legfrissebb kutatási eredményeit alkalmazzuk, és ültetjük át a gyakorlatba. Az eredmény egy igen kíméletes, ugyanakkor hatékony gyógytorna módszer – az ún. testtartásjavító terápia – , mely alkalmas az évek óta fennálló krónikus csont- és izomrendszeri károsodások kezelésére, és képes a normális szerkezeti viszonyok helyreállítására a testen belül.

Üzleti háttér:

Üzleti háttérA Súlypont Ízületklinika, mely 1998-ban alakult, és azóta is hatékonyan működik, a különböző gerinc és ízületi bántalmak okainak felderítésére és megszüntetésére irányuló terápiás módszerekre specializálódott.

Dr. Martin Skokan, fizioterápiás orvos, a Súlypont Ízületklinika amerikai születésű alapítója egyetemi éveiben kiterjedt biológiai és statikai mérnöki tanulmányokat folytatott Amerikában. Ennek a két szakterületnek, valamint a testtartási izmokkal kapcsolatos szenzációs kutatási eredményeknek az elegyítéséből származnak azok a forradalmian új eljárások, melyeket a Súlypont Ízületklinikán folyamatosan fejlesztünk és alkalmazunk.

Díjmentes állapotfelmérés

1027 Budapest, Frankel Leó út 9.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK