Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Blog

ÍZÜLETI FÁJDALMAK OKAI ÉS KEZELÉSE

Az ízületi fájdalom megfoszthatja az embereket az élet egyszerű élvezeteitől – hogy tudjanak kutyát sétáltatni, kertészkedni vagy sportolni. A legalapvetőbb napi teendők, mint például az autóba beülés és kiszállás, illetve az egyszerű házimunkák elvégzése is gondot okozhatnak az érintetteknek.

Tovább olvasom

Lágylézer a vállízületi rehabilitációban

A váll fájdalom gyakori izom-csontrendszeri betegség, amely a lakosság akár 25% -át érinti. A váll fájdalmát számos olyan kórkép okozhatja, mint például a subacromiális impingement szindróma, a rotator köpeny (ROK) tendinitise és a biceps tendinitise.

Tovább olvasom

Térdízületi kopás gyógytornája

A térdízületi kopás gyógytornája nemzetközi ajánlások alapján. A térdízületi kopás (gonarthrosis) egy hullámzó lefolyású betegség, mely akár hosszabb időre is tünetmentessé válhat.

Tovább olvasom

Hialuron szerepe a porcépítésben

A hialuronsav az ízületek egészségének megőrzésében rendkívüli szerepet játszik, hiszen felelős az ízületi porcok rugalmasságáért, illetve biztosítja az ízületi folyadék viszkozitását. Nagy molekulatömegű lineáris poliszacharid, amely nagy vízmegkötő (saját tömegének akár ezerszeresét) tulajdonságokkal rendelkezik.

Tovább olvasom

Az iskolai szűrővizsgálatok fontossága

A Súlypont Ízületklinika díjmentes szűrővizsgálatot szervez iskolák számára. A felmérés során a szakemberek kiszűrik a különböző tartási rendellenességeket, statikai hibákat pl.(lúdtalp), gerinc deformitásokat pl.(gerincferdülés, Scheuermann-kór stb.)

Tovább olvasom

Díjmentes állapotfelmérés

1027 Budapest, Frankel Leó út 9.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK