Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

SPORTSÉRÜLÉSEK, TRAUMÁK KEZELÉSE LÁGYLÉZERREL

A sportsérülések, traumák ellátásában a lágylézer (softlézer) sajátos helyet foglal el, mivel a gyógyulási folyamatokat gyorsítani képes. Szinte azonnali fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van. A sportolók gyógyításában ezt a hatást használjuk ki a leggyakrabban.

1.) Zúzódások, húzódások, ficamok

A zúzódások (conusio) és húzódások (distorsio) igen gyorsan gyógyulnak az lágylézer hatására. A szalagok, izomrostok, ínrostok szakadásánál (ruptura) a lágylézer csökkenti a duzzanatot, a gyulladást, a fájdalmat. Gyorsítja az izmok, ínak, ízületek gyógyulását.

2.) Vérömlenyek haematoma

Az köztudott, hogy a vérömleny kialakulásának megakadályozására a jegelés jó módszer, mert részben csillapítja a fájdalmat, másrészt az erek összehúzásával megakadályozza a vér szövetek közé áramlását. Vérömleny (haematoma) akkor keletkezik, ha a sérült erekből vér szaporodik fel a szövetekben. A szövetek közé kerülő vér pedig egy üreget képez magának, amelyben meggyűlik és megalvad. Kis erek sérülése esetén kis méretű vérömleny keletkezik, nagy ér sérülése következtében nagy haematoma alakul ki. Veszélyesebbek az ízületek közelében felhalmozódott nagyobb vérömlenyek.
Egyéb, a vérömleny felszívódását segítő házi gyógymódok is ismertek, pl. nagyobb mennyiségű C-vitamin bevitel, illetve különböző kenőcsökkel való bedörzsölés (Fekete nadály krém, Árnika gél, Medhirud krém, stb.)
Kevésbé ismert, de annál hatékonyabb módszer a vérömlenyek felszívódására a lágylézer kezelés, amely nagymértékben gyorsítja a haematomák, ödémák felszívódását.
.
3.) Törések (fractura)

Törések (fractura) esetén a lézer gyorsítja a csontosodási folyamatokat. Gipszlevétel utáni lehetővé teszi a korai rehabilitációt, a gyógytornát, illetve gyorsítja az ízületek mozgáspályájának minél gyorsabb helyreállítását.

A lágylézer kezelés hatékonyságának kulcsa a szaktudás, a jó minőségű lézergép, a rendszeres (heti 2-3) kezelés!

A gépek ára, a házi használatra alkalmas 150-400 ezer forintos géptől, a hordozásra nem alkalmas több millió forintos lézergépig terjed. A Súlypont Ízületklinikán 7 éve, a legjobb, BTL-5000 típusú gépet használjuk!Lézer softlézer kezeléshez