Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Kinesiotaping – a gyógytornát nem helyettesíti, de annak hatását erősíti

A KINESIOTAPE (K-Taping) módszer alapötletét a japán kiropraktőr, Dr. Kenzo Kase dolgozta ki a hetvenes években, és a technikát 1998-ban maga a feltaláló, mutatta be először Németországban.

A K-Taping kezelést csak megfelelően képzett, anatómiai ismeretekkel rendelkező, erre a kezelési módszerre vonatkozó jogosítvánnyal rendelkező orvosok, gyógytornászok (fizioterapeuták) alkalmazhatják.

A terápia lehetőséget nyújt az egyszerű izomhúzódástól a különböző degeneratív elváltozások, mozgásszervi panaszok, nyak-, hátfájás- és derékfájdalmak, ízületi és porckorong problémák kezelésére csakúgy, mint a migrén, menstruációs fájdalmak vagy akár a húgyúti betegségek orvoslására. Hatékony a műtétek utáni rehabilitációban, illetve a nyirokkeringés javításában.

A K-Taping a verseny- és profi sportban is teret nyert, valamint sikeresen alkalmazható megelőzési és edzés előtti felkészülés célból egyaránt.

A szakemberek által felhelyezett szalagok (tape) elasztikus tulajdonságai lehetővé teszik az izomműködés normalizálását, az ödémák egyidejű csökkentését, az inak és a szalagok támogatását, továbbá fájdalom csökkenését.

A fent említett elváltozások, panaszok gyógyításában kiegészítő terápiaként (a gyógytornát nem helyettesíti!) a kinesiotape technika hatékonyan alkalmazható. A mozgást nem korlátozza, mellékhatásokat, bőrirritációt nem okoz, nagymértékben javítja az életminőséget.

A K-Tape terápia sikeres alkalmazása érdekében feltétlenül kiváló minőségű szalagokat (csúcsminőségű pamutanyag, amit egy 100%-os akril ragasztóréteggel vontak be) kell használni, megfelelő anatómiai és szaktudással kell rendelkezni, ezek képezik a mindenkori felhelyezési technikák alapját és következésképpen e tulajdonságok által fejtik ki hatásukat.

A szalag (tape) felragasztását egy alapos vizsgálat, a bőr zsírtalanítása, az anyag méretre vágása és a fájdalommentes felragasztás követi. Hatékonysága különböző igénybevételek: munka, sport, zuhanyzás, úszás esetén is megmarad.

A kinesiotaping segítségével lehet erősítő, korrigáló vagy éppen csak figyelmeztető hatást elérni.