Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Rheumatoid arthritisben szenvedők étrendje

A rheumatoid arthritis gyógyítása Dr.Myers megközelítésében

Dr. Amy Myers minden autoimmun betegségben – beleértve a RA-t – szenvedő páciense számára azt tanácsolja, hogy távolítsák el a gyulladást okozó glutént az étrendjükből. Javasolja, hogy egyúttal a magvak és hüvelyesek fogyasztását is mellőzzék, mert ezek az ételek lektin nevű fehérjét tartalmaznak. A lektin a szervezetben úgy viselkedik, mint a növényvédő szerek: hatása pusztító a bélrendszerre.

Az étkezési szokások megváltoztatása az első lépés a gyógyulás felé. Ezen felül szabaduljunk meg az esetleges bakteriális fertőzésektől góckutatás során (szükség szerint szedjünk antibiotikumokat) Távolítsuk el a nehézfémeket az étrendünkből.

Különböző módon és mértékben vagyunk kitéve a nehézfémek okozta ártalmaknak. De a fogászatban használt amalgám, illetve a halfogyasztással, vagy a környezeti szennyezés során szervezetünkbe kerülő nehézfémek révén valamennyien érintettek vagyunk. Myers doktornő különböző tesztek végzését javasolja annak tisztázására, hogy van-e higany, ólom vagy más egyéb nehézfém a szervezetünkben.

Lehetőség szerint a miotoxinokat is távolítsuk el a szervezetünkből, mert ezek a toxinok tönkre teszik az immunrendszert és a bélrendszert. Diagnosztizálásukhoz a környezetvédelmi penésztesztelésnél jóval speciálisabb tesztek elvégzésére van szükség. Továbbá fontos a szervezet optimális D-vitamin szintjének biztosítása, fenntartása. A D-vitamin és a halolajban található omega-3 zsírsavak erőteljes immunmodulátorok. Számos kutatás igazolja a D-vitamin és az omega-3 immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatását. A glutation,a test egyik fő antioxidánsa is védi az izomszöveteket és a szerveket a szabadgyökök káros hatásaitól, valamint csökkenteni a gyulladást és méregteleníti a szervezetet.

Forrás: / The Truth About Rheumatoid Arthritis: 5 Underlying Causes/ Dr. Amy Myers