Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

40 év felett

  • Soha nem tornáztam, elmúltam 40 éves, most szeretnék mozogni. Mit csináljak?
  • Nagy súlyfelesleggel rendelkezem, formába szeretném hozni magam. Mit csináljak?
  • Gerinc-, és ízületi panaszaim vannak, de szeretnék valamit mozogni. Mit csináljak?

torna 40 felettA testi- lelki harmóniát a rendszeres mozgással és megfelelő, jó minőségű táplálkozással lehet elérni. 40-en túl, különösen előzetes inaktivitás után, súlyfelesleggel, gerinc és ízületi panaszokkal, zsírégető, intenzív mozgás, vagy sport nem javasolt.

A gyógytorna egy speciális, az izmokat szelektíven erősítő vagy nyújtó, az ízületek élettani körülményeit javító, az ízületek mozgásterjedelmét szélesítő, a statikai eltéréseket helyreállító mozgásanyag.

A gyógytorna ízületkímélő helyzetben, diplomás szakember, gyógytornász irányításával történik, és a közhiedelemmel ellentétben akár alakformáló is lehet.

A gyógytorna hatékonyságát orvosi masszázzsal, manuálterápiával lehet fokozni. A Súlypont Ízületklinikán egyéni és kis csoportos foglalkozások vannak, igény szerint.

Testünket, gerincünket, ízületeinket, izmainkat előbb terhelhetővé kell tenni, és csak utána érdemes intenzívebb mozgást választani. Jó statikával kell rendelkezni ahhoz, hogy az ízületeink ne károsodjanak, ne legyenek sportsérüléseink. Sportválasztás előtt kérje ki szakember (gyógytornász, gyógytestnevelő tanár) véleményét és válasszon alkati adottságainak, korának, izomtónusának, flexibilitásának megfelelő mozgást.