Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Az egészséges sportolás alapfeltétele a jó statika

Egy 200 emeletes, viszonylag kis alapterületű felhőkarcoló, hogyan lehet annyira stabil, hogy az időjárási viszonyoknak, kilengéseknek is masszívan ellenálljon? A válasz: JÓ STATIKA

A Súlypont Ízületklinikán egyedülállóan alkalmazott ízületstatikai fitness lényege, egy olyan, a testtartásért felelős izmokat újból a régi formába hozó gyakorlatrendszer, amely javítja a teljesítményt, és lehetővé teszi az aktív sportot, anélkül, hogy az ízületek vagy a gerinc a nagy terhelés ellenére sérülne, vagy elkopna. Az ízületstatikai gyógytorna egy olyan speciális mozgásanyag, amely a már mozgásszervi panaszokkal küszködő emberek gyógyítására is hatásosan alkalmazható.
A hosszú évek során kialakult testtartási hibáik az izom- és idegrendszerben rögzülnek. Ezek az eltérések elmozdítják az ízületeket az úgynevezett vonalbeállítástól, és megakadályozzák, hogy azok visszatérjenek a megfelelő helyzetbe: pl. aerobik órán, súlyzózás, futás vagy bármely sport közben. Előjönnek a térd-, és egyéb ízületi fájdalmaink, kiújul, a teniszkönyökünk vagy leszakad a derekunk, begyullad a vállunk, és még ekkor sem gondolunk bele, hogy az egész napos ülés, vagy egyoldalú munka után a rossz állapotban lévő ízületeket terheltük meg az edzéssel. Pedig így van! Igazából így siettetjük is a tönkremenetelüket, ugyanis a nem megfelelő alapokkal rendelkező, helytelen strukturális elrendezésű, aszimmetrikus csont- és izomrendszerrel végzett fizikai aktivitás, sport, többet árthat, mint használ.

A statikai állapot nem kortól vagy edzettségi állapottól függ, hanem attól, hogy helyén van-e testünk súlypontja. A súlyvonal oldalnézetből egybe esik-e a frontális síkkal? Sajnos manapság már nemcsak az aktív sportolók, a kedvtelésből sportoló felnőttek, hanem az iskoláskorúak nagy része (60-70 %) is szenved a testtartásért felelős izomzat kóros, nem a rendeltetésnek megfelelő működése miatt.

  • Vannak-e statikai problémái?
  • Kiderül a Súlypont Ízületklinikán!
  • Kérjen időpontot díjmentes állapotfelmérésünkre!

Szerzői jog által védett saját tartalmak, a honlap másolása, felhasználása szigorúan tilos!

A Súlypont Ízületklinika logója és fotói védelem alatt állnak, felhasználásuk szigorúan tilos!