Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Ízületstatikai fitness, program a Súlypont Ízületklinikán

A NASA kutatói tapasztalták, hogy a gravitáció hiányában, a súlytalanság állapotában az űrhajósok vázizmai nagymértékben legyengülnek, sorvadnak. Az asztronauták vázizom rendszerének intenzitása tíznaponként mintegy ötven százalékkal csökken. Emellett havonta egy százalék, a terhelés hiánya miatt bekövetkező csonttömeg csökkenést is elszenvednek.

GyógytornaA tudósok kikísérleteztek egy olyan, a testtartásért felelős izmokat újból a régi formába hozó rendszert, amely a földön járó, mozgásszervi panaszokkal küszködő emberek gyógyítására is hatásosan alkalmazható.

Az ülő életmód, a testünket egyoldalúan terhelő munka, a terhesség, a gyors növekedés, stb. következtében agyunkban kialakul egy rossz programminta. Testtartásért felelős izmaink nem megfelelően működnek, kialakul egy aszimmetria, ami egyre inkább fokozódik, és ennek következtében elkezd deformálódni a vázizomrendszerünk. A statikai szerkezet megváltozása egész testünkre, vázrendszerünkre, sőt a belső szerveinkre is negatív hatással van.

A NASA által kidolgozott, Dr. Skokan Martin orvos- biológus által Magyarországra hozott, és kizárólag a Súlypont Ízületklinikán alkalmazott speciális ízületstatikai gyógytorna terápia a testtartásért felelős izmokat készteti arra, hogy eredeti feladatuknak megfelelően működjenek, gazdaságosan dolgozzanak, és ez által az ízületek és csigolyák terhelése is egyenletes legyen testszerte.

Gyógytorna

A statikai állapot nem kortól függ, hanem attól, hogy helyén van-e testünk súlypontja. A súlyvonal egybe esik-e a frontális síkkal? Ezért manapság már nemcsak a felnőttek, hanem az iskoláskorúak nagy része (60-70 %) is szenved a testtartásért felelős izomzat kóros, nem a rendeltetésnek megfelelő működése miatt.

A helyes testtartás minden korcsoport számára rendkívül fontos!

Az ízületstatikai tartásjavító gyógytorna programmal megelőzhetők, illetve megszüntethetők a mozgásszervi panaszok, fokozódik a teljesítmény, javul a közérzet.