Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Az ízületi bántalmak első jelei

Az első jel gyakran a fájdalom. Ez jelzi, hogy a terhelhetőséget meghaladta a terhelés, ezért a szervezet ösztönösen kímélni kezdi az érzékennyé vált pontot, átalakítva a szokásos tartást és mozdulatokat. Az aktuálisan terhelt pontok”kipihenik ugyan magukat”, de a helyette dolgozók dominóelv-szerűen fognak károsodni.

A fájdalmat okozó testhelyzet, mozdulat vagy körülmény, és a panasz pontos helye, kiterjedése, erőssége, az érzet jellege már sejteti a diagnózist. A mozgás során hallható ropogás, kattogás, instabilitást jelez és gyakran a kopás első jele. A későbbiekben jelentkező sajátság a reggelre kialakuló ízületi merevség, ami később „bejáratódik”, megszűnik. Ha a túlterhelés meghalad egy bizonyos szintet, a gyulladás tüneteként duzzanat, meleg érzet, lüktetés, feszülés alakul ki az ízületben, és mozgásbeszűkülést okoz. Az izmok pedig elgyengülnek, sorvadnak.

A korai és pontos diagnózis felállítása érdekében a fizikális vizsgálatot a szakorvos által javasolt egyéb vizsgálatoknak kell kiegészíteni. Ilyenek: röntgen, CT, MRI, labor stb.

Minél korábban kezdjük el a pontos diagnózisnak és alkati adottságoknak (belgyógyászati státusznak ) megfelelő speciális, személyre szabott kezelést, annál biztosabb a tünetmentesség.

Gyógytorna - Anni-neutral backGyógytorna - Anni-csavart gémkapocs

A Súlypont Ízületklinikán, a legújabb kezelési technikákat( gyógytorna, McKenzie terápia, Schroth módszer, PNF technika, manuál terápia, orvosi masszázs) alkalmazva, egyénre szabott, hosszú távú, oki problémamegoldással dolgozunk.