Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Könyök

A könyökízület mozgásait a felette elhelyezkedő vállízület mozgásai határozzák meg. Ha a vállízület vonalbeállítása megszűnik – azaz kitér eredeti helyzetéből – akkor a csapóízület típusú könyökre hárulhat a gömbízületre jellemző mozgások kivitelezése is a vállízület helyett. Ez teljesíthetetlen követelményeket támaszthat a könyökízülettel szemben, és igen gyorsan ízületi kopáshoz és érzékenységhez , fájdalomhoz vezethet. Ebből következik, hogy valójában sokszor a könyökízületi probléma a vállízület eltéréseiből származik.

Gyakrabban előforduló könyökbetegségek: Könyökízületi arthrosis (kopás), Epicondylitis humeri (teniszkönyök), golfkönyök, Olecranon bursa (gyulladás).

Az izmok asszimmetriájának megszüntetése, a vonalbeállítás helyreállítása, a helyes testtartás kialakítása, az ízületi kopás megakadályozása a cél a Súlypont Ízületklinikán, személyre szabott, speciális gyógytornával.

A Teniszkönyök ( Epycondilitis humeri) megoldásának igazi kulcsa:

A problémát leggyakrabban a csont, izom, in, anatómiai egységének degeneratív elváltozása okozza, de okozhatja gyulladásos folyamat, mikroszkópos vagy makroszkópos szakadás az inak eredésénél, a synoviális hártya irritációja stb.