Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Lumbagó, Isiász

Lumbagó – A  bordaívek és az ülőgumó közötti terület mozgásszervi eredetű fájdalma. Gyakran, az alsó végtag fájdalmával együtt jelentkezik.

Isiász – Az ülőideg, (nervus ishiadicus) becsípődése, gyulladása okozta heves fájdalom deréktájékon, fartájékon, illetve alsó végtagba sugározva. Állás, járás fokozza a fájdalmat.  Sokszor a köhögés, tüsszentés is gondot okoz.

Lumbagó, illetve isiász esetén az egyéni gyógytorna a leghatékonyabb kezelési módszer.  A kezelés hatékonyságát fokozhatja a manuál terápia illetve masszázs. Kiegészítő kezelésként a helyesen alkalmazott fizióterápia (fürdő, különböző  pakolások) jó hatású lehet, de szakember tanácsát kell igénybe venni, mert a meleg kezelés sokszor fokozza a gyulladást illetve a fájdalmat.  Az akut stádiumban használt gyulladáscsökkentő gyógyszereket, a reuma szakorvos adagolhatja! A gerincet stabilizáló, tehermentesítést szolgáló fűzők állandó használata során az izmok elgyengülnek, ezért csak nagyobb fizikai megterheléskor érdemes használni. A gerinckímélő életmód nem azt jelenti, hogy nem mozoghatunk, nem tornázhatunk. Sőt, az úszás kifejezetten javasolt sport a gerincbetegeknek. A megfelelő úszásnem megválasztásánál azonban kérje gyógytornász, gyógytestnevelő tanár segitségét.

A megelőzés és a karbantartás a legfontosabb amit megtehetünk a gerincünk védelmében!  Szakembereink, kellő szakmai tudással, és életmódbeli tanácsokkal segítenek önnek abban, hogy fájdalommentes, aktív életet élhessen.