Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Az iskolai szűrővizsgálatok fontossága

A Súlypont Ízületklinika díjmentes szűrővizsgálatot szervez iskolák számára.

A felmérés során a szakemberek kiszűrik a különböző tartási rendellenességeket, statikai hibákat pl.(lúdtalp), gerinc deformitásokat pl.(gerincferdülés, Scheuermann-kór stb.)

A szűrővizsgálatra azért van szükség, mert az időben nem diagnosztizált estetekből, később mozgásszervi betegségek jöhetnek létre. Vannak olyan folyamatok amik a növekedés befejezte után irreverzibilisek.

Gyógytorna, gyógytestnevelésA hormonháztartás változása miatt, a csontrendszer erőteljes növekedésnek indul, amit nem követ hasonló izomgyarapodás, és kialakulnak azok a statikai eltérések amik a későbbiek során degeneratív elváltozásokhoz vezetnek. A hanyag tartást el kell különíteni a tartásgyengeségtől, a veleszületett gerinc deformitásokat (Scheuermann-kór, torziós scoliosis) időben kell kiszűrni ahhoz, hogy a kezelések során jó eredményeket lehessen elérni. A lúdtalpat is gyerekkorban kell megoldani, hogy ne legyen belőle felnőttkori kontakt, fixalt lúdtalp, stb.

Naponta látunk elhanyagolt, időben nem kezelt eseteket, ez motiválta intézményünk szakembereit arra, hogy ingyenes szűrővizsgálatokat szervezzenek.

A szűrővizsgálatra lehet jelentkezni: 06 1 336 0336, 06 30 539 6077, sulypont@sulypont.hu, illetve a Facebook.