Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

A helyes testtartás fontossága, és a nappali bútorok szerepe!

Hazánkban rendkívül gyakoriak a gerinccel kapcsolatos problémák a lakosság körében. A kiváltó ok a legtöbb esetben a mindennapos helytelen ülés, rossz testtartás és a mozgásszegény életmód. Az ebből származó gondokat már egészen fiatalon, serdülőkorban észre lehet venni, ekkor még időben el lehet kezdeni kezelni, hogy később nehogy súlyos következményekhez vezessen.

Egészséges életmóddal, és megfelelően kiválasztott gerinc és ízületkímélő mozgásformával csökkenthetjük a porckopás és egyéb degeneratív elváltozások kialakulását. A helyes testtartás és a gyógytorna segítenek megőrizni a gerinc és az ízületek rugalmasságát. Az idejében felismert tartási rendellenességeken lehet változtatni speciális gyógytorna-fizioterápia kezelésekkel, megfelelően megválasztott nappali ülő-és fekvő alkalmatosságokkal. A környezetbarát anyagokból készült kanapékat, úgy válasszuk ki, hogy a testsúlyunkhoz és a testmagasságunkhoz képest optimális méretű legyen és kényelmesen elnyújtózva is elférjünk rajta.

Hogyan üljünk helyesen egy kanapén?

Mivel az otthon töltött idő túlnyomó részében a nappaliban vagyunk, ezért kulcsfontosságú a testünk számára tökéletes ülőgarnitúra megléte. Alapvető, hogy komfortos legyen, de az ülőfelületnek is biztosítania kell a helyes testtartásban való ülés lehetőségét.

Jobb tartást tesznek lehetővé azok a kanapék, amelyeknek rugósorai között szivacsos merevítés is található.

Legyen akármilyen jó is egy kanapé, teljesen ugyanúgy nem lehet benne anatómiailag helytállóan elhelyezkedni, mint például a támlás székekben, de törekedni kell arra, hogy gerincünknek a lehető legjobb, tehermentesített pozíciót alakítsuk ki. Dőljünk hátra nyugodtan, viszont helyezzünk egy hengerpárnát az ágyéki görbület mögé, amely segít kialakítani a gerinckímélő testtartást.