Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Fejfájás

A fejfájás – beleértve a migrénes fejfájást is – nem ok nélkül lép fel.

Ha Ön súlyos fejfájástól szenved, próbáljon meg felállítani egy „ön-diagnózist” úgy, hogy elkezdi szisztematikusan sorra vizsgálni, azonosítani, megoldani vagy kizárni a gyakori lehetséges okokat.

Gyógytorna – Fejfájás

FejfájásEnnek a „szűrésnek” mindenekelőtt azzal kell kezdődnie, hogy Ön részt vesz egy testtartásjavító gyógytorna programban, amelynek során „újraprogramozzuk” a csípő (medence), a gerinc, a vállak és a nyak testtartási izmait, hogy a nyakat és a fejet mind elölről, mind oldalról szemlélve pont függőleges helyzetben, közvetlenül a vállak felett tartsák.

A nyaki gerinc meszesedésének, illetve degenerációjának tünetei: fejfájás, szédülés, hányinger, fülzúgás stb.

Tapasztalataink szerint a Súlypont Ízületklinikára kerülő krónikus fejfájásos esetek bizonyos százalékát, az ilyen jellegű testtartásbeli eltérésekből adódó nyaki csigolyák meszesedése, kopása okozza.

Amennyiben a fejfájásos panaszok a nyaki gerinc speciális gyógytorna kezelése után is fennállnak, segíteni tudunk érintett pácienseinknek abban, hogy további lépéseket tegyenek ezen a diagnosztikus úton mindaddig, míg sikerül megtalálniuk és megoldaniuk fejfájásuk egyéb okát/okait.