Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Stressz

StresszHa az érzelmi stresszre adott reakcióként mindig ugyanazok az izomcsoportjaink feszülnek meg, akkor az érintett izmok idővel elmozdítják a velük kapcsolatban álló csontokat eredeti helyzetükből. Gyakran látunk olyan pácienseket, akiknél különböző súlyosságú krónikus izomfeszülés figyelhető meg az állkapocsízület környékén, a nyakizmokban, illetve a hátizmok területén. Annak ellenére, hogy ez az állandóan fennálló izomfeszülés fárasztó, a helyzet nem elég súlyos ahhoz, hogy valóban kellemetlenséget okozzon – egészen addig, míg egy újabb érzelmi stressz be nem lép a képbe. Ez a további érzelmi stressz az izomfeszülés fokozódását eredményezi a már addig is problémás területen, és egy idő után ez eléri a fájdalomküszöböt. A stresszt kiváltó tényezők csökkenésével párhuzamosan az izomfeszülés és az azt kísérő fájdalom is csökken. Bár ilyenkor rendszerint magát a stresszt okolják, az valójában pusztán súlyosbító tényező egy olyan szituációban, melyet a strukturális egyensúly krónikus hiánya jellemez.

Bizonyos idő elteltével az egyre fokozódó izomfeszülés húzó hatására a vállak, a gerincoszlop, a csípőízületek stb. tartósan kitérnek eredeti helyzetükből, még több fájdalmat és stresszt okozva. A görcsösség-fájdalom-stressz „ördögi köre” alakul ki, amelyet feltétlenül meg kell szakítani!

A stressz okozta izomgörcs oldására nagyon jó kiegészítő terápia a masszázs, de önmagában nem elegendő.

Az általunk összeállított, személyre szabott, speciális ízületstatikai gyógytorna program segít Önnek abban, hogy meg tudja szakítani ezt a kört – helyreállítva a csontvázrendszer vonalbeállítását, és visszaállítva a megfelelő izomcsoportok nyugalmi, görcsmentes állapotát. A testtartás és az érzelmi állapot közötti jelentős kétirányú kapcsolatnak köszönhetően a „pozitív” testtartás helyreállítása egy „pozitív” érzelmi állapot kialakulását ösztönzi, és nagymértékben segít a stressz leküzdésében is.