Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Mi vezethet mozgásszervi betegség kialakulásához

Ezen az oldalon, olyan speciális állapotokat említünk, melyek a mozgásszervi betegségek kialakulásához vezetnek, illetve amelyek a már fennálló gerinc és ízületi problémák miatt jönnek létre.

Sajnos napjainkban, a különböző tevékenységeket végzők túlnyomó többsége, arra kényszerül, hogy munka közben egyre hosszabb ideig állandó, illetve aszimmetrikus testtartást vegyen fel. A sok ülés, féloldalas testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületeket nem tudják a megfelelő helyzetben tartani. Ennek következtében a gerinc és az ízületek rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve, idővel fokozódó ízületi kopást és egyre intenzívebbé váló gerinc fájdalmat hozva létre.

A gerinc és ízületi fájdalommal folytatott mindennapos küzdelem, a legtöbb embert nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg és mentálisan is megviseli.

Az egyik leggyakoribb tényező, amely sokakat visszatart attól, hogy többet mozogjanak, az ízületi vagy gerincfájdalom. Így az ember egyre kevesebbet mozog,” kíméli magát”, a kilók pedig lerakódnak, ami még inkább mozgás szegény életmódhoz vezet. Ez egy ördögi kör, amiből azonban szakemberek segítségével ki tud törni.

A fejfájás, szédülés, hányinger, fülzúgás, a nyaki gerinc meszesedésének, degenerációjának a következménye is lehet. Ilyen panaszok esetén illetve végtagba sugárzó fájdalom, zsibbadás esetén forduljon szakorvoshoz.

A stressz okozta izomgörcs fokozza a fájdalmat. A túlterhelés következtében megrövidült, spasztikus izom drámai tüneteket is produkálhat. Az izomgörcs oldására alkalmazott közkedvelt terápia az orvosi masszázs, amely azonban csak átmeneti megoldást hoz, a fájdalom okának megszüntetésére csak gyógytornával együtt alkalmas. A speciális gyógytorna a komplex konzervatív kezelés alapját képezi.

Dokumentum: a mozgásszervi egészség hazánkban kimutatás

Az alpontokra kattintva részletes információkhoz juthat: