Ízületi fájdalom akkor jelentkezik, ha az izmok a test normál felépítésének és működésének nem megfelelő módon mozgatják a csontokat. Ez szervezetünk fontos vészjelzése, amely mielőbbi gyógyító célú beavatkozást sürget. Ezeknek a fájdalom-jelzéseknek a figyelmen kívül hagyása vagy elnyomása az ízületi károsodás további fokozódásához vezet, hiszen a kiváltó ok folyamatosan fennáll.

A derék, a vállízületek, a nyak, a könyökízületek, a csukló, a térdek, a lábfejek stb. területén jelentkező fájdalom a legtöbb esetben rossz testtartás eredménye, amely a rendszer mozgó, teherviselő részeinek nagymérvű kopásához vezet. Valahányszor, amikor megfordulunk, teszünk egy lépést, megmozdítjuk a csuklónkat stb., a kóros helyzetben levő ízület újabb mikrotraumát szenved. Az élet a szó szoros értelmében „napi gyűrődéssé, őrlődéssé” válik, ahogy az ízület egyre inkább elkopik, mozgásai pedig fájdalmassá és gyengévé válnak, beszűkülnek.

Lábfej ízületi fájdalomÍzületi fájdalom

A szokásos gyógymódok – masszázs, nyújtás, különböző fürdők, bizonyos krémekkel történő bedörzsölés stb. – a tünetek átmeneti csökkenését eredményezik ugyan, de a felszín alatt tovább folytatódik a kóros ízületek „őrlése”, kopása és elcsavarodása. A valódi, hosszútávú megoldás az izom- és csontrendszer helyes strukturális elrendezésének és szimmetriájának (vagyis a helyes testtartásnak) helyreállítása a testtartási izmok normál alaptónusának visszaállítása révén.

Ízületi fájdalmat okoz a gyulladás is. Ilyen esetben a személyreszabott gyógytorna mellett gyógyszeres kezelésre is szüksége van, forduljon szakorvoshoz.

A sok ülés, féloldalas testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületeket sem tudják a megfelelő helyen tartani. Ha az ízületek elmozdulnak a helyükről, kopás, idegbecsípődés és végül fájdalom léphet fel.

Testünk erős, mégis rugalmas, csodálatos mozgó szerkezet, amely hosszú időn keresztül képes hihetetlen nagyságú terhelések elviselésére.

Ne érje be kevesebbel, mint a fájdalommentes és aktív élettel, amelyet megérdemel.

Szánjon néhány percet arra, hogy megismerkedjen néhány olyan alapfogalommal és alapelvvel, amelyek segíthetnek gerincének és ízületeinek illetve azok zavartalan működésének helyreállításában.

Díjmentes állapotfelmérés

1027 Budapest, Frankel Leó út 9.

Miért válassza a súlypontot?