Telefon

+36 (30) 310 7266

Email cím

sulypont@sulypont.hu

Ízületi és gerinc fájdalom okai

Ízületi fájdalom akkor jelentkezik, ha az izmok a test normál felépítésének és működésének nem megfelelő módon mozgatják a csontokat. Ez szervezetünk fontos vészjelzése, amely mielőbbi gyógyító célú beavatkozást sürget. Ezeknek a fájdalom-jelzéseknek a figyelmen kívül hagyása vagy elnyomása az ízületi károsodás további fokozódásához vezet, hiszen a kiváltó ok folyamatosan fennáll.

A derék, a vállízületek, a nyak, a könyökízületek, a csukló, a térdek, a lábfejek stb. területén jelentkező fájdalom a legtöbb esetben rossz testtartás eredménye, amely a rendszer mozgó, teherviselő részeinek nagymérvű kopásához vezet. Valahányszor, amikor megfordulunk, teszünk egy lépést, megmozdítjuk a csuklónkat stb., a kóros helyzetben levő ízület újabb mikrotraumát szenved. Az élet a szó szoros értelmében „napi gyűrődéssé, őrlődéssé” válik, ahogy az ízület egyre inkább elkopik, mozgásai pedig fájdalmassá és gyengévé válnak, beszűkülnek.

Lábfej ízületi fájdalomÍzületi fájdalom

A szokásos gyógymódok – masszázs, nyújtás, különböző fürdők, bizonyos krémekkel történő bedörzsölés stb. – a tünetek átmeneti csökkenését eredményezik ugyan, de a felszín alatt tovább folytatódik a kóros ízületek „őrlése”, kopása és elcsavarodása. A valódi, hosszútávú megoldás az izom- és csontrendszer helyes strukturális elrendezésének és szimmetriájának (vagyis a helyes testtartásnak) helyreállítása a testtartási izmok normál alaptónusának visszaállítása révén.

Ízületi fájdalmat okoz a gyulladás is. Ilyen esetben a személyreszabott gyógytorna mellett gyógyszeres kezelésre is szüksége van, forduljon szakorvoshoz.

A sok ülés, féloldalas testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületeket sem tudják a megfelelő helyen tartani. Ha az ízületek elmozdulnak a helyükről, kopás, idegbecsípődés és végül fájdalom léphet fel.

Testünk erős, mégis rugalmas, csodálatos mozgó szerkezet, amely hosszú időn keresztül képes hihetetlen nagyságú terhelések elviselésére.

Ne érje be kevesebbel, mint a fájdalommentes és aktív élettel, amelyet megérdemel.

Szánjon néhány percet arra, hogy megismerkedjen néhány olyan alapfogalommal és alapelvvel, amelyek segíthetnek gerincének és ízületeinek illetve azok zavartalan működésének helyreállításában.